Lavrion zeilen naar de griekse eilanden Griekenland zeilen bootverhuur yachtcharters

Zeilen met een gecharterde jacht uit Athene - het middelpunt van moderne democratieŽn en Europa

Athene is de hoofdstad en de grootste stad van Griekenland.

Akropolis Athen
Als men zijn zeilreis begint of eindigt in Athene is het aan te raden om de wereldbekende Akropolis en het omliggende stadsdeel 'Plaka' te bezoeken, met zijn vele restaurants, taveernes, oneindige winkels en terrassen. Houd uw tas goed in de gaten, want zakrollers werken snel hier!
Hoewel het een stuk veiliger is in Athene dan in Barcelona in Spanje of Napels in ItaliŽ, ook hier zijn criminelen aan het werk...
Laat ze dus geen geld, dure camera's of dure telefoons zien.
Het wordt afgeraden om iets te kopen van een van de honderden verkopers op straat die tassen, Cd's, Dvd's, zonnebrillen en juwelen aanbieden, want als de politie opduikt bent u uw geld kwijt en een hele goed deal, want vaak zijn de meeste producten illegale kopieŽn.

De beroemde haven van 'Pires' is het begin punt van alle veerboten naar de Griekse eilanden en hier kan men de grote vrachtschepen en tanker zien wachten op een nieuwe lading.

Sinds de Olympische Spelen 2004 heeft Athene een grote stap gezet in het vernieuwen van haar infrastructuur.

Het oude Olimpic Airport dicht bij de kust van Alimos en Glyfada, beide kustdelen van Athene, is gesloten toen het hypermoderne vliegveld Eleftherios Venizelos gebouwd werd 20km uit de stad.

Er is een goed openbaar vervoersysteem naar Athene via veerboten, bus en de trein en naar de jachthaven Alimos.

De expresbus lijn X96 gaat direct van het vliegveld langs de kustlijn naar Marina Alimos (ongeveer 35km, 45 minuten, ongeveer EUR3,- per persoon), en (35 minuten) verder naar het centrum 'Syntagma'. Een groot plein dichtbij het beroemde Plaka (met de bus of trein ongeveer 80 minuten), wat het beroemde oude centrum is onder de beroemde Akropolis monumenten. De taxi's beschikbaar bij het vliegveld kosten ongeveer 30-40 euro, afhankelijk van het aantal passagiers en bagage.
Charterbedrijven regelen op verzoek vervoer met eigen minibusjes tegen variabele tarieven.

Men kan lopen naar Plaka en verder naar Akropolis door het winkelgebied, entreegeld is 12 euro per persoon. Maar gratis entree naar Akropolis op Zondag!

Alimos Kalamaki Haven van Athene

klik op het bild voor en groote aanzicht!

De jachthaven van Alimos licht (natuurlijk) aan de kust en het meer naar het Noordwesten gelegen gedeelte Kalamaki is een grote pleziervaart haven met een groot aantal grotere en kleinere zeilboten en hypermoderne motorjachten, is het waard om langs te lopen (dicht bij het havenkantoor) en een impressie te krijgen...

Marina Alimos map en marinaplan

Bijna alle Griekse charterbedrijven hebben hun boten en basis hier, hoewel, als men niet weet waar de boten precies liggen, kan het een lange wandeling worden.

Motorboten in Alimos Arina Atheneop die andere kant zijn zeilboten te huren vanuit Alimos Marina Athene griekenland

In het midden tussen de jachthaven Alimos en Kalamaki is het havenkantoor, dat af en toe kan helpen.

leuke ambiente in Marina Alimos kalamaki Athene griekenlandEen aantal supermarkten is dichtbij. U kunt deze bereiken via de tram of bus en op de terugweg is een taxi erg handig. Onthoud, de mensen die u bij de jachthaven aanbieden de boodschappen te doen zijn niet in dienst van het charterbedrijf en kunnen om veel geld vragen (hoewel: handig, als u van dit soort diensten houd!). Controleer goed of u ze wilt vertrouwen en hoe u met ze om gaat.

Aan de andere kant: het is sowieso beter als mensen proberen legaal te werken voor hun geld dan (zoals in sommige andere Europese haven) proberen slechte spelletjes te spelen en crimineel worden.

Marina Bar Alimos Marina Athene GriekenlandDe jachthaven heeft een groot en modieus restaurant, bar en cafť genaamd: 'Kitchen Bar' dichtbij het middelpunt van de haven bij het havenkantoor en is een centraal ontmoetingspunt van veel mensen zowel in de zomer (met een groot terras) als in de winter met goede muziek binnen. Een goed zicht op de lokale bevolking die uitgaat en de prijzen zijn redelijk hoog (bier: EUR5,70!).

Het eten is echter goed, vooral 'Cesar's salad' is groot, andere plates zien er ook erg goed uit.
Het nadeel is dat de bar & discotheek voor veel herrie zorgen in de zomer tot diep in de nacht!

Als u van Pizza houdt is er een PIZZA HUT op de hoek naar Eleftherias Avenue.

Een erg redelijke en aangeraden Griekse taverne is Iannis. U kunt deze vinden in de nauwe straat aan de rechter kan van HOTEL ALIMOS MARINE na 150m.

Soms zorgt een vroege aankomst of een laat vertrek uit Athene ervoor dat u 1 of 2 nachten in Athene blijft, wat het waard is te blijven en van haar nachtleven te genieten. Uitgaan in het Plaka gebied is een mooie ervaring, vooral in de zomer, wanneer iedereen de straat op is en alle restaurants, bars en taveernes open lucht zijn.

In dat geval zoekt u misschien naar een Hotel.

Het Hotel Alimos Marine vindt u exact tegenover de jachthaven en biedt redelijk appartementen voor een verblijf van 1 of 2 dagen, maar het is erg luidruchtig, doordat er absoluut geen geluidswering is door de ramen en de 6 baansweg een racebaan is 's nachts!!!

Maar: u heeft wel een mooi overzicht van de Jachthaven aan de overkant van de straat.

Er zijn veel hotels in de buurt van Plaka, maar het is STERK aan te raden om overal te vragen naar stille kamers en rookvrije kamer, want de Grieken roken het meeste van alle Europeanen en rookvrije kamers zijn niet overal bekend.

Een kleine impressie van Athene:

tempel van hephaistos Athene Griekenlandboten te huren in Alimos Marina Athene Griekenland

Akropolis theatre Athene Griekenland

blik van Akropolis

Akropolis Griekenland Athene

boten voor een zeilvakantie vanuit Athene kan U vinden op onze Griekenland zeiljacht verhuur pagina

 


Zeilen vanuit andere havens ook op www.charterpartner.nl

Deze pagina is een werk van de duitse yachtcharters bedrijv en agency www.charterpartner.de

in engelse taal hebben wij deze informatie op www.charterpartner.com