Lavrion zeilen naar de griekse eilanden Griekenland zeilen bootverhuur yachtcharters

Lavrion - Een perfect beginpunt om te zeilen met uw charterjacht naar de Griekse eilanden in te blauwe aegaean zee!

Lavrion is gevestigd aan de zuidoost kant van Athene's peninsula. De afstand per bus of auto naar Athene's vliegveld Eleftherios Venizelos is slechts 35 km, dus het is net zo ver als naar Athene of naar Lavrion.
Haar voordeel is de locatie voor zeilers en charterers van een jacht: Van hier kan men erg snel alle prachtige zeilbestemming, the syllabische eilanden, Euboea, en de noordoost liggende sardonische eilanden met Skiathos.

Het dorpje Lavrion zelf is niet erg aantrekkelijk het is een vissershaven en industriële haven

Jachthaven Lavrion

Lavrion jachthaven is een van de weinige jachthavens in Griekenland waar het lijkt dat het management niet veel doet of geďnteresseerd is in de ontwikkeling van deze haven. De boxen voor de jachten zijn ERG duur, maar het 'leven' in de jachthaven bestaat totaal niet! Bijna geen kantoren en winkel zijn verhuurd en het ziet er ongebruikt, leeg en dood uit en geeft de indruk van een 'ghost-town', niet alleen in de winter... helaas...

Marina Lavrion zeilen vanuit Aten

 

Wel is het een erg veilig haven, erg veel particuliere eigenaren hebben hun boot hier. Als u blij bent met een 'parkeerplaats' voor uw boot bent u waarschijnlijk tevreden. Als u zoekt naar een 'leven' in de haven zult u waarschijnlijk ontevreden zijn en zich concentreren op een dorp haven. (wat het mooie is aan de Griekse havens - wat is er nou aantrekkelijker voor een zeiler dan kijken naar het leven en genieten van een haven vanaf zijn eigen boot?? (zelfs als er een beetje lawaai is, vaak, is dat juist het echte leven)).

De charterbedrijven werken voornamelijk vanaf de oude en levendige haven van Lavrion.

Dit is slecht 1.5km verder en daar kan men Cafeneons (cafés) en taveernes vinden om het dagelijkse Griekse leven te genieten. De charterbasis zijn ondergebracht in containers, maar men kan deze relatief makkelijk vinden in het havengebied, er zijn overal vlaggen met de bedrijfsnamen erop. Vaak maken goedkopen vluchten naar Athene het noodzakelijk om een nacht in een hotel te verblijven voor de zeiltrip naar Cyclades begint of terugkomt. Het voordeel van Athene is de mogelijkheid om het Akropolis of de beroemde buurt van Plaka te bezoeken of eventueel te gaan winkelen.
Het voordeel van Lavrion: stilte! Er is (slechts) een Hotel 5 km van Lavrion in de richting van Kaap Sounion, en dat is het enige dat is aan te bevelen.

Het heet Saron Hotel Zorg ervoor dat u heeft gereserveerd voordat u aankomt! Als u daar een nacht verblijft kunt u met de auto naar de beroemde tempel van Kaap Sounion, wat slechts een paar km verderop licht.

Sounion vlakbij Lavrion

Er is een kleine taverne genaamd Akrogianni die u kunt vinden op het kleine strand (inderdaad, er zijn er 2 of 3, maar wij hebben deze geprobeerd, en het was simpel, maar erg goed eten tegen een redelijke prijs!), en op winderige dagen of in de lente of herfst wanneer het een beetje fris is buiten kan men binnen zitten.

Akrogianni Taverna Sounion

Maak een wandeling omhoog en geniet van de mooie indrukwekkende zonsondergang.

Sunset Sounion

 

boten voor een zeilvakantie vanuit Lavrion kan U vinden op onze Griekenland zeiljacht verhuur pagina

Zeilen vanuit andere h


avens ook op www.charterpartner.nl

Deze pagina is een werk van de duitse yachtcharters bedrijv en agency www.charterpartner.de

in engelse taal hebben wij deze informatie op www.charterpartner.com