Lavrion zeilen naar de griekse eilanden Griekenland zeilen bootverhuur yachtcharters

Mykonos - grieks eiland

Op zoek naar feesten, lol en gekke mensen? Dit is de plek om naartoe te varen!

Het oude dorp Mykonos is een collectie van witte kubussen die zich de hele dag klaarmaken om 's avonds klaar te zijn voor wilde nachten in de zomer! Er zijn verscheidene nauwe straten, winkels, goudwinkels en juweliers, honderden taveernes, bars en disco's.

Maar het stopt allemaal om 3 uur 's nachts en dan probeert iedereen thuis te komen met een van de taxi's - er zijn er nooit genoeg, dus men moet een rij vormen en wachten.

Mykonos is een erg liberaal eiland en werd beroemd, doordat in de niet zo liberale tijden als vandaag, Mykonos open stond voor de Gay-scene. Sommige stranden zoals 'Super Paradijs' in het zuiden van het eiland zijn voornamelijk nog in de handen van vooral oudere, duidelijk rijke, mannen met hun jongere vrienden.

Het is erg leuk, de sfeer is erg makkelijk, en ... iedereen denkt dat het het gay-scene-eiland is, maar het feit is: er is bijna geen plek is het oosten van de mediterranen met mooiere meisje van alle landen. Het is zelfs beter dan Ibiza, omdat Mykonos meer internationale scènes heeft. Vooral in augustus wanneer heel Frankrijk, Italië, Spanje en vanaf 15-08 ook alle Grieken van Athene naar Mykonos komen... je kunt niet eens door de straten lopen 's nacht, zo vol is het. Als u daar niet van houd, ga eerder weg!

En: het is ERG duur - de bars zijn erg mooi gedecoreerd, en de 'mooie jonge mensen' die hier werken serveren extreem dure drankje aan anders jonge rijke schoonheden, die genoeg geld hebben om het nachtleven van Mykonos te genieten.

U kun hier extreem mooie restaurants vinden en een fortuin betalen aan eten.
Hotel zitten allemaal vol in het hoogseizoen, dus veel mensen slapen op de stranden.

Komt u met een zeilboot, een gecharterde jacht of uw eigen, helaas is de ingang naar de oude dorps havens niet meer toegestaan. Mykonos heeft een jachthaven ongeveer 4 km ten noorden van de stad. Er gaat bijna de hele nacht een bus (zie hieronder).

Helaas verspillen mensen een heleboel ruimte daar, doordat ze hun boot in de lengte vastleggen. Het is dus lastig om een plek te vinden. Vaak lig je in de 2e of 3e rij, waardoor je moet afspreken met je buurboten hoelang je blijft liggen. Pech heb je wanneer je buurman er niet is, maar je weg gaat en weer terug komt, en je boot misschien slecht is afgemeerd.

Een ander probleem is dat de zomerse Meltemi uit het N of NW waait, wat exact de zijkant is, en deze wind kan erg sterk zijn - Mykonos en zijn buureiland Tinos zijn de meest winderige gebieden in de zomer.

Een andere mogelijkheid is er alleen in het zuiden, waar men kan ankeren, maar dat is vrij ver van de stad, en het kost een fortuin voor een taxi (als je er een krijgt!).

Er is geen haven politie, de kantoren zijn in de oude stad, maar ze zijn altijd te druk met alle veerboten die komen en gaan, dus het is niet noodzakelijk er langs te gaan.
Vanwege dezelfde reden geen liggeld.
Er is een man die water komt brengen nadat u hem hebt gebeld (Tel. 289 23494), maar dat kost minstens 10 euro.
Voor diesel kunt u ook iemand bellen, deze telefoonnummers zijn te vinden in de haven.

Bij de ingang van de jachthaven is het bus station en aan de andere kant van de straat een Griekse taverne Matthew's waar men goed eten heeft tegen redelijk prijzen - het is er vaak vol 's avonds, dus u kunt beter reserveren in het hoogseizoen. Helaas is het aan de straat, aan de andere kant kan men wel kijken naar de veerboten die komen en gaan.

Een pand verder worden scooters en auto's verhuurd, welke u onafhankelijk maken van de bus, maar het is wel een stuk duurder.

Tourlos Marina haven van Mykonos Mikonos griekse eilanden zeilen jachtverhuur

Klik op de foto om voor een groter panoramazicht!

Er is een aantal supermarkten in Mykonos' centrum, dat is ongeveer 3km.

Verder is er een goed gesorteerde watersportwinkel 4km buiten de stad.
De bus verbinding naar de stad gaat elke 30 minuten, vertrek altijd om 10 over. Terug is vanaf de oude haven, maar slecht om het uur, 's nachts om het anderhalve uur, de laatste 2 om 1.15 en 2.00.

Let op: er zijn bussen die aankomen bij de jachthaven-quais. Deze zijn alleen voor klanten van de reisorganisatie en boten!

Hier een schets van de jachthaven Tourlos.

jachthaven Marina van Mikonos Griekse eilanden

boten voor een zeilvakantie vanuit of naar Mikonos kan U vinden op onze Griekenland zeiljacht verhuur pagina

 


Zeilen vanuit andere havens ook op www.charterpartner.nl

Deze pagina is een werk van de duitse yachtcharters bedrijv en agency www.charterpartner.de

in engelse taal hebben wij deze informatie op www.charterpartner.com